16 Nisan 2009

Geleneksel Türk Süsleme Sanatçıları - Yurdagül Özsavaşçı

Yurdagül Özsavaşçı Kimdir?

1952 Konya - Beyşehir doğumlu olan Özsavaşçı, 30 yıl önce, hobi olarak klasik Türk süsleme sanatlarına rahmet ve saygıyla yad ettiği Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünüver Nakışhanesi'nde renk cümbüşüyle tanışmış.

Kısa sürede kurslara devam eden Özsavaşçı, ilerleyen yıllarda, Cafer Ağa Medresesi'nde tezhip, kaat'ı, Hülya Erdem'den minyatür, Gürsoy Uğurlu, Özcan Özcan, Melek Midilli'den dersler aldı. Ebru sanatını ise Fuat Başar ustadan aldı.

2000 yılında Niyas Sanat Grubunu Hülya Erdem ile birlikte kuran Yurdagül Özsavaşçı, özel kurslar ve dersler vermektedir. Yurtdışında da birçok karma sergilere katılan sanatçı, yurt içinde İstanbul, Konya, Kayseri, Ankara-Keçiören, Gaziantep, Bursa illerinde sergiler açtı. Özsavaşçı, her yıl Beyşehir Göl Festivalleri'ne de katılmaktadır.

İstanbul Geleneksel Sanatlar ve Sanat Evi kurucusu olan Özsavaşçı, aynı zamanda profesyonel bir sanat danışmanı. Bununla birlikte sanatçı, Konya Nejat Altan Tufan Galerisi'nin sanat komisyonu üyesi.

Hat, tezhip, minyatür, ebru ve kaat'ı gibi birçok sanat dallarında sergileri bulunan Özsavaşçı, çalıştığı bütün alanlarda hatrı sayılır bir takipçiye sahip Türkiye'nin en önemli sanatçılarından biridir.

Aşağıda, Yurdagül Özsavaşçı'nın birkaç eserini bulabilirsiniz.

Bu sayfada yer alan tüm bilgiler www.yurdagulozsavasci.com adresinden alınmıştır. Detaylı bilgi için lütfen burayı tıkalayarak siteyi ziyaret ediniz.

1 yorum :

Meral UÇARI dedi ki...

Çalışmalarınız harika .Tebrikler.

Yorum Gönder

Sitede Ara:

Özel Arama

İletişim

Her türlü öneri, istek, şikayet veya diğer konuları iletişim sayfamıza: http://ahsapiletisim.blogspot.com ' a yazınız. Yazılarınız bizim için önemlidir.

Ahşap Oymacılığı Arşivi

İzleyiciler

  © Ahşap Oymacılığı Ali Uğur ŞİMŞEK Reklam ve E-satış önerileriniz için tıklayınız 2009-2013

YUKARI