24 Mart 2009

22 Mart pazar günü kursumuzda neler yaptık

 

 

 

 

 

DSC00476 22 Mart 2009 Pazar günü kursumuzda, Demir Hoca’nın örnek olarak göstermiş olduğu saksıda duran yapraklı çiçek motifini, ahşaba yansıtmaya çalıştık. Kursiyerlerimiz, gerek testereler gerekse ahşap oymada kullanılan özel aletler sayesinde, ahşaplarına şekil verdiler.





 

 

 

                                                                                                                                     

DSC00460 Üst tarafta yer alan fotoğrafta da görüldüğü gibi hocamız, genellikle ustaların kullanmış olduğu özel ahşap şekillendirme aletleri kullanarak, örnek ahşaba desen çalışması yaptı. Kursiyerler, hocamızın çalışması boyunca nelere dikkat ettiğini, ahşap şekillendirme sanatının inceliklerinin neler olduğu ve nasıl yapılabileceğini öğrenmeye çalıştılar.



  

DSC00464 Sınıfımıza yeni katılımlar da oldu. Demir Hoca, her zaman yeni katılımları kabul edeceğini, ahşap oymacılık derslerinin ücretsiz olduğunu vurguladı. Günün ortalarına doğru kursiyerlerimiz, örnek olarak kendilerine sunulan çalışmayı şekillendirmeyi başardılar.                                                                                                                                                                                                        DSC00458 Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi, ahşap oymacılığını yaparken profesyonel ahşap oyma aletleri kullanmak mümkün. Büyük alışveriş merkezlerinde ve elektronik malzeme satan mağazalardan temin edilebilen bu ürünler, değişik boy, şekil, özellik, kalite ve ücretlerde satılmaktadır. DSC00478                                                                                   Şubat ayında kursa başlayan kursiyerler, her geçen gün el yatkınlıklarının arttığını, ortaya çıkan ürünlerin kalite bakımından daha da yükseldiğini fark edebiliyorlar.                                                                                                                                                                                                                                                                            DSC00481                                                                             

Sol taraftaki ahşap oyma örneği, henüz tamamlanmamış ama kısa bir sürede bu seviyeye gelmiş. Evde çalıştıkları oymaları ve tasarımları kursta da devam ettiren kursiyerlerimiz, kursun ilerleyen günlerinde daha özel ve özgün eserler ortaya koyabilmek için ter dökecekler.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       DSC00475 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler dolayısıyla Cumartesi günü toplanacak olan Ahşap Oymacılığı kursiyerleri, hocamızın gösterdiği tasarımlarda çalışmalar yapmaya devam edecek.

2 yorum :

Adsız dedi ki...

Gercekten güzel bir haftaydı. sizlerle calışmak cok güzel. bu hafta ne kadar basarısız olsamda:)

Adsız dedi ki...

:) umarım ilerleyen haftalarda daha iyi olacağız. çalışmalara hız kesmememiz gerekiyor, gerisi gelir zaten..

Yorum Gönder

Sitede Ara:

Özel Arama

İletişim

Her türlü öneri, istek, şikayet veya diğer konuları iletişim sayfamıza: http://ahsapiletisim.blogspot.com ' a yazınız. Yazılarınız bizim için önemlidir.

Ahşap Oymacılığı Arşivi

İzleyiciler

  © Ahşap Oymacılığı Ali Uğur ŞİMŞEK Reklam ve E-satış önerileriniz için tıklayınız 2009-2013

YUKARI