9 Mart 2009

8 Mart 2009 Pazar günü kursumuzda neler yapıldı

DSC00411

Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız.

Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelen kursumuzda bu hafta, Demir Hoca’nın tahtada çizdiği gibi ahşaptan kitap ayracı çalışması yapıldı.

Kursiyerlerimiz, ahşaptan kitap ayrıcı tasarımını kendi ahşaplarında uygulamak için çalıştılar.

DSC00412

Demir Hoca, ahşap oymacılığı kursuna yeni katılan kursiyerlere geçen haftalarda anlattığı teorik bilgileri detaylı bir şekilde anlattı.

Demir Hoca’yla yeni kursiyerler, gösterilen tasarım ve örnek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Aynı zamanda geçen hafta da belirttiğimizi gibi ahşap oyma kursuna olan ilgi bu hafta daha da arttığından, önceleri sadece Pazar günü düzenlenen kursumuza Cumartesi günü de ekledi.

Kursun ikinci saatinde Demir Hoca, ahşaptan kitap ayrıcına başlamadan önce gösterdiği örneğin herkeste farklı algılanabileceğini ve ortaya değişik kitap ayrıçları çıkabileceğini ifade etti.

DSC00416 Solda yer alan fotoğraf ise, Demir Hoca’nın yapılmasını istediği ahşaptan kitap ayrıcı örneğini temsil ediyor.

Kursun üçüncü saatinde, Demir Hoca, sırasıyla yumuşak, orta sert ve sert ağaçları kategorize etti.

Kursun öğleden sonraki kısmında, kursiyerlere prespektif örneklerini gösteren Demir Hoca, prespektif anlayışının geliştirilebileceğini ve bunun için pratik yapılması gerektiğini anlattı.

DSC00439

Kursiyerlerimizden Adalet Hanım, sağdaki fotoğrafta, geçen hafta yapmış olduğu ahşaptan kalem çalışmalarını sınıfla paylaştı.

İlerleyen haftalarda muhtelif tasarımlarla ilgilenecek olan kursiyerlerimiz, hocamızın göstermiş olduğu tekniklerle kendi yaratacağı stilleri birleştirerek çalışmalara devam edecek.

Ahşap oyma sanatının inceliklerinin uygulama yaparak kazınılacağını dile getiren Demir Hoca, takım çalışmalarının da çok önemli olduğunun altını çizdi.

DSC00444

Maket bıcağının tutuş teknikleri hakkında oldukça önemli bilgiler veren Demir Hoca, bu sanatla ilgilenen kişilerin, istedikleri herhangi bir tasarımı ahşaba uygulayabileceklerini belirtti.

Yandaki resimde de görüldüğü gibi tutuş teknikleri, ancak, ahşap oymacılığı hakkkında özel eğitim alarak öğrenilebilen bir yeti olduğu için ahşap oyma sanatını öğrenmek isteyen kişilerin, mutlaka bu konuda eğitim veren kurslara katılması gerekmekte.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sitede Ara:

Özel Arama

İletişim

Her türlü öneri, istek, şikayet veya diğer konuları iletişim sayfamıza: http://ahsapiletisim.blogspot.com ' a yazınız. Yazılarınız bizim için önemlidir.

Ahşap Oymacılığı Arşivi

İzleyiciler

  © Ahşap Oymacılığı Ali Uğur ŞİMŞEK Reklam ve E-satış önerileriniz için tıklayınız 2009-2013

YUKARI