2 Mart 2009

Kursumuzda 1 Mart Pazar günü ne yapıldı

1 Mart 2009 günü 2. haftasına giren kursumuzda, kursun öğretmeni Demir Ali, öncelikle kursumuza yeni katılan arkadaşlarla ve geçen haftadan kursa katılan kursiyerlerle genel hatlarıyla ahşap oyma sanatı hakkında sohbet etti.

Demir Ali Hoca, ahşap oymacılığının esasında tasarım yattığını, tasarım aşamasından önce organizasyon geldiğini dile getirdi.

Birtakım tasarım unsurlarından bahseden Demir Ali Hocamız, ahşap oymacılığı hakkında bir ön hazırlık çalışmasının yapılması gerektiğini söyledi.


"En çok yapılan hatalardan birisi de, yapmış olduğunuz ahşabı beğenmeyerek değiştirmek."

Demir Ali Hoca, ahşap oymacılığında tasarımın en önemli konuların başında geldiğini açıkladı. Tasarımın ilk unsurunun konu, tema olduğunu belirten Demir Ali Hoca, temanın da hayal edilen herhangi bir obje olabileceğini söyledi.
Armalar, logolar, geometrik, simetrik, asimetrik konular veya bir hikaye tasarımın konusu olabilir.
Yapılan en yaygın hatalardan birinin de bitirmiş olduğu oymayı beğenmeyip değiştirenler olduğunu söyleyen Demir Ali hoca, bir sanat eserinin tek özgünlüğü olduğunu ve onu değiştirmenin de yanlış olduğunu belirtti.

Ahşap oyma sanatını icraa etmek isteyenlerin ön çalışma yapması gerektiğini savunan Demir Ali hoca, amacın kişinin kendisinin kafasındaki resmi ahşaba yansıtması olduğunu açıkladı.

1 yorum :

Özgür Esen dedi ki...

Merhaba,

Demir Ali Hoca'ya ve bu bilgileri bizlerle internet ortamında paylaşan ilgililere çok teşekkür ederim. Herkezin kursa katılabilmek gibi bir lüksü olamıyor maalesef. İnternet, vermek istediğiniz bilgilerin dağıtımı ve paylaşımı açısından çok önemli bir platform. Örneğin Mart ayının 2.haftasında verdiğiniz bu bilgilere, ben, 3 ay sonra ulaşdım. Daha sonra ulaşacak insanlar da olacaktır elbette. Dolayısı ile burada paylaşılan her bilgi zaman içerisinde bir çok insan tarafından kullanılacaktır. Bu bilgiler ve siz çok değerlisiniz. Devamını dilerim.

Yorum Gönder

Sitede Ara:

Özel Arama

İletişim

Her türlü öneri, istek, şikayet veya diğer konuları iletişim sayfamıza: http://ahsapiletisim.blogspot.com ' a yazınız. Yazılarınız bizim için önemlidir.

Ahşap Oymacılığı Arşivi

İzleyiciler

  © Ahşap Oymacılığı Ali Uğur ŞİMŞEK Reklam ve E-satış önerileriniz için tıklayınız 2009-2013

YUKARI