3 Mart 2009

Yeni başlayanlar için tavsiyeler

Ahşap Oyma sanatında kullanılan aletler çok önemlidir. 1 Mart 2009'da yapmış olduğumuz kursumuzda gösterilen kalemler ve kalem çeşitleri, özellikle ahşap oyma sanatını profesyonel bir şekilde icra edenler için tasarlanıyor.

Sol taraftaki resimde de gördüğümüz gibi, ahşap oymacılığı yaparken muhtelif maket bıçaklarıyla ve oyma aletleriyle çalışılıyor.

Her bir aletin farklı bir tutuş tekniği olduğu ve farklı işlerde kullanıldığı biliyoruz.


"Eğer oymacılık sanatında henüz yeniysek, yapacağımız oyma çalışmalarını basit bir maket bıcağıyla yapmak en doğrusu olur."

Ahşap oyma sanatına yeni başlayanlara tavsiyemiz, çalışmalarını normal bir maket bıcağıyla yapmalarıdır. Tabi ki maket bıcağını nasıl tutacağını, nasıl kullanacağını, teknikleri çok iyi öğrenmesi de gerekir.

Yanlış hareketlerde kendinizi yaralayabileceğinizden mutlaka bu konuda ücretsiz eğitim veren Halk Eğitim kurslarına kayıt olup teknikleri öğrenmeniz gerekiyor.



"Etütlerde yapılan çalışmaları evde de tekrar etmeniz gelişmenizi sağlar."

Kursta öğrenilen teknikleri evde birkaç kere yapmanız, hem oyma stilinizin yerleşmesini hem de daha hızlı ve pratik oyma yapmanızı sağlar. Bu nedenle, müsait olduğunuz bir zaman elinize bir odun parçası alıp, kursta öğrendiğiniz tekniklerle oyma kabiliyetinizi geliştirmeniz mümkün.

Kendinizi oyma sanatında geliştirmek için, önceden yapılan ya da aldığınız bir oymayı da kopyalamaya çalışabilirsiniz. Bu, hem perspektifinizi hem de yeteneğinizi geliştirmeye yardımcı olabilir.

Yapılmaması gereken şeylerin başında, kendi başınıza yaptığınız çalışmaları sonradan değiştirmektir. Her eser orijinaldir. Onu değiştirmek ise sahip olduğu orijinalitesini bozar. Özgünlüğü kaybolur. O yüzden yaptığınız eserleri değiştirmek yerine yeni bir odun parçası alıp daha iyi bir eser çıkarmaya çalışmak daha makuldür.



"Kullanılan malzemeler çok önemlidir."

Tıpkı kullanılan maket bıcağının kalitesi gibi, üzerinde çalıştığınız odun ve ağaç parçaları da çok önemlidir.

Yeni başlayanlar için kalın olmayan, kolay oyulabilen ağaç çeşitleri önerilir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sitede Ara:

Özel Arama

İletişim

Her türlü öneri, istek, şikayet veya diğer konuları iletişim sayfamıza: http://ahsapiletisim.blogspot.com ' a yazınız. Yazılarınız bizim için önemlidir.

Ahşap Oymacılığı Arşivi

İzleyiciler

  © Ahşap Oymacılığı Ali Uğur ŞİMŞEK Reklam ve E-satış önerileriniz için tıklayınız 2009-2013

YUKARI