15 Nisan 2009

Ahşap Oyma Sanatçısı - Durmuş TURANOĞLU


Durmuş TURANOĞLU Kimdir?

Geleneksel Türk Ahşap Oyma ustalarından biri olan Durmuş Turanoğlu, 1957 yılında Konya ilinin Meram ilçesinin Gilisra köyünde doğdu. 4-5 yaşları arasında ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşen Turanoğlu, ilk ve orta öğretimini İzmir'de tamamladıklatan sonra 1976 yılında Deniz Astsubayı olarak göreve başladı.

1996 yılında görev başında geçirdiği bir kaza sonucunda malesef sol bacağını kaybeden ahşap oyma sanatçısı, 1999 yılında Marmara depreminde de eşini kaybetmiş.

2000 yılında malulen emekli olan Turanoğlu, 3 yıl boyunca sanata yoğun bir şekilde yöneldi. Kağıt ve cam üzerine boyalarla hat üstatlarının yapmış oldukları eserleri süsleyerek yazdı.

Daha sonra hat üstatlarının yazılarını ahşap üzerine oyarak yazmaya başlayan ustamız, yapmış olduğu eserleri 17 Ocak 2006 tarihinde, 15 günlük süreyle, İzmir Resim Heykel Müzesi sergi salonlarında sergileme fırsatını yakaladı.

Aşağıda, ahşap oyma sanatçısı Durmuş Turanoğlu'nun eserlerini bulabilirsiniz...


Ahşap Oyma Sanatçısı Durmuş Turanoğlu'nun tüm eserlerine www.durmusturanoglu.com adlı adresten ulaşabilirsiniz.

Burada yer alan tüm bilgiler ve eserler www.durmusturanoglu.com'dan alınmıştır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Sitede Ara:

Özel Arama

İletişim

Her türlü öneri, istek, şikayet veya diğer konuları iletişim sayfamıza: http://ahsapiletisim.blogspot.com ' a yazınız. Yazılarınız bizim için önemlidir.

Ahşap Oymacılığı Arşivi

İzleyiciler

  © Ahşap Oymacılığı Ali Uğur ŞİMŞEK Reklam ve E-satış önerileriniz için tıklayınız 2009-2013

YUKARI